Zvieratá z CVŽV Nitra na Mňam Feste 2013
Tuesday, 24 September 2013 13:11
There are no translations available.

Dňa 21. 9. 2013 sa v Bánovciach nad Bebravou konal už v poradí tretí ročník Mňam Festu – farmárskeho festivalu pre poľnohospodárov a potravinárov z tohto regiónu.

.

Po slávnostnom otváracom príhovore ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR prof. Ing. Ľubomíra Jahnátka, CSc., si mohli návštevníci festivalu pochutnať na rôznych tradičných gurmánskych špecialitách, zapojiť sa do súťaží a obdivovať poľnohospodárske stroje alebo vystavené hospodárske zvieratá z neďalekých fariem. Na základe úspešnej expozície zvierat CVŽV Nitra na tohtoročnom Agrokomplexe pod názvom: ,,Gazdovský dvor U výskumníkov“, bolo organizátormi MňamFestu toto pracovisko požiadané o podobnú expozíciu svojich zvierat. Kolekciu zvierat živočíšnych genetických zdrojov z CVŽV Nitra na tomto festivale reprezentovali zvieratá plemien mangalica, slovenská dojná ovca, oravka a prepelica japonská. Okrem vystavených genetických zdrojov bol vystavený i králik domáci (hybrid vyšľachtený v CVŽV Nitra).

Vedenie CVŽV Nitra i touto cestou ďakuje všetkým, ktorí sa podieľali na prípravách spojených s výstavou zvierat na bánoveckom Mňam Feste.

Foto

 
Banner
Banner